10 Disember,-Hampir sebulan lagi student sini akan menduduki imtihan untuk fasal pertama 2002/2003. Hope Allah succeskan perjuangan students sini. Amin..

Aku yang masih berkeliaran, di bumi kaherah- menanti kerja sampingan selesai. Entah bila berpeluang memijak kembali tanah pengajian ku di Damahor.. arghhhhhhhh !! tensen.. fuh.. ada 2/3 urusan lagi.. insya-Allah akhir minggu ni siapla.. and bley aku balik Kg ku dan berjuang sesama sahabat2 ku di kampung tu..

Dalam sedar x sedar.. erm dah dekat tahun baru. Dah lama aku hidup.. Dah lama duniaku berRemaja.. Apa yang aku dapat? Apa yang aku peroleh dalam membaktikan diri untuk Agama, bangsa, dan Negara? Tah la.. Sedangkan menantikan tamadun kian pupus? Atau menantikan fantasi diri memancarkan realitis hidupku ini.. ermm. banyak betull khayalan yang aku cipta..

Dalam masa yang sama. Dunia milik kita semua makin terancam, makin dikecam, makin dihina -dirampas oleh mereka yang celaka. dari Kurun 7 hingga akhir kurun 18 kita terjulang.. Bilakah tibanya keceriaan kita bersama dari bumi Palestin, Cechan, kosovo.. Di Aidilfitri sendiri mereka kehilangan suasana milik bersama.. bandingkan antara kita..blur aku bila berhadapan situasi pekak ini.

Pejam Sedar, Renung Fikir -Semoga Allah SWT membuka pintu hati kita..

“Menyorot Arah”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: