…Again. Before there, aku dah writed this entry. Sekali pc ni buat sial. Amphes. Kalao nkorang camne? mesti bengang ke tahap bangang kan. Lakhai, sabar jek. Sikit lagi aku nak jadi ‘Oltromen’, kalo tak habis that pc berkecai sepertimana terjadi di Kota Basrah n Baghdad. Sabar Pai, sabar….

Last night, aku pergi jalan-jalan. Lawat bandar Haiyu Sabiek. Memulanya -hajat nak cuci gambar. Sekali duit tak ada la. “Bape geniuh aku ada hah?”. Selut dalam poket ada syiling 0.25. Dalam dompet 0.50. Tambang pergi-balik tu lepas la. Tapi nak cuci gambar -satu keping 0.75. Mane nak cukup, tambang gi-mari n balance 0.25. Balik dengan ‘Ayaq tu la’Versi bahasa kampung bintangBising kat Perlis.

Pastu nak jumpa Hj Wan kat Penang Student’s Hostel. Tapi dia dah balik Damahour. Tak sempat nak tanya pasal ‘Persidangan’ baru-baru ini. Nasib baik hmate dia ada. Lepak-lepak kejap n Order kitab-kitab baru yang aku nak ambil for this year. “Rupa-rupanya banyak juga Kitab yang masih tak de di rak bilik aku tu”. Yang paling aku geramnya, Fiqh Kontemporeri -Karangan Dr Yusuff Qardhawi n Tafsir Syeikh Sya’rawi. So, sementara peluang boleh order ni, tunggu apa lagi. Order je la. Sebab nak beli cash mahal woo. So, order n bayar bila Kitab tu dah sampai.

Masa tu la baru nak order kitab, beli kitab la. Ape la. Duit satu sen tak ada. Atleast aku minta ehsan dengan ‘housemate’ aku la. Tukar duit cara ‘gadai’ dengan dia. Sebenarnya ada sangat duit. Tapi malas nak tukar. Bawah karpet bilik aku ada lagi USD 50. So buat perjanjian ngan dia ‘gadai’ jek. 2/3 hari lagi bayar balik. N aku amik balik duit USd 50 tuh. Simpan untuk ‘summer’ ni.

Bila pikir balik pasal ‘Summer’ ni. We got new info dari Malaysia -kelmarin. Family aku call tapi time tu aku takde kat umah. Keluar, gi lepak umah member aku. N risau gak, ingat ke pasal ape. ‘Housemate’ aku cakap.” Mama nko suh balik summer ni. Diorg rindu kat nko”. Adus!!! camna. Nanti kalo tolak takut ‘Mama’ kecik hati plak. Tiga tahun beb tarak balik. Habis cam mane planing aku untuk summer ni. Adus, delima kah aku ni? Tidak eih.. saje ngada-ngada ‘berdelima’.

Semalam dah buat keputusan diri aku sendiri. Lepas je aku baca email dari ‘sister’ aku Syahida -bukan syahida weblog ni. hehe. My Lovely sister. (Isyk manja la plak rasanya.. kekeke). Aku tak nak balik la. Alasan?.. Nanti aku stori lain kali. Tak sempat dah Maghrib kat sini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: