Archive for August, 2003

Merdeka!Merdeka!Merdeka!

Posted in Life always Began on August 31, 2003 by duwenk

Sehari di Hari Merdeka!

Merdeka!Merdeka!Merdeka!

Hari keramat siot!! Kebetulan aku masuk cyber malam ni. Sambil2 tunggu order nasi+tak sempat nak standby entry artikel edisi Merdeka kat dalam ni.

Pagi tadi, ALhamdulillah ramai gak join program Sambutan Hari Kemerdekaan. Perkhh..bley tahan gak tahun ni. Tak macam tahun lepas. Ampes jek. Maybe tahun ni kepimpinan pelajar baru kira tolerate sket… ALhamdulillah Syukur.

Hari gak dapat saksi antara kepimpinan pertubuhan besar besar kat sini bersua muka. Kan elok kalo sampai ke duduk semeja. Berbaik mesra. Tukar-tukar pikiran+pandangan untuk majukan mahasiswa/wi sini. Erm. Hope nasihat dari Embessy pagi tadi masing-masing ambil berat. Tak buat donno jek.

Buletin ISEK Ikatan Setia Kawan-Cairo Edisi Merdeka dah kuar 3/4 hari lepas. Bagi student2 yang duk sini nak dapatkan meh haiyu Asyir. Kami tak ada wakil utk edarkan sebab just 4gengsi. Tapi bley la utk kawan2. -0103382069-

Nak Paste sajak Merdeka sebenarnya. Nanti hah!! lain kali jek.

Suara Sumbang

Hah!! Susahkan. Buat adik:”Jangan duk heran la kalo orang cam abg ni kerat rambut. Jadi siqoh sket. Kekkek”.

Orang lain plak.”Eih mamat ni dah tukar trademark ke?” “Cute la plak”. Jawab:”Amphes tul la nkorang ni. Nak sedar diri sket pun tak ley ke?” (sambil ketawa)

“Eih pesal putung rambut? Dah buang tabiat ke? Ke dah tak nak rock2?” Jawab:” Ala tukar2 angin sket. Lagi pun nak jadi cam nkorang la. Aku ni takley serespect cam nkorang. Bagi nampak elok kira dah bangga la aku ngan diri aku ni”

“Wan! Pesal potong rambut?” Jawab:”Saje kak. Azam baru. Dah celebret Besday kena tukar azam la. Tahun ni nak jadi terbest utk diri sendiri”

“Wan! Ke ada orang yang suruh? Kak rasa mesti ada sape2 yang suruh ni.” Jawab:”Lakhai kak ni pun. Sape la yang bley kontrol wan ni. Family sendiri pun naik angin. Jangankan orang suruh, diri sendiri pun susah nak lentok.”

“Ye la. Kot2 rahsia banyak sangat ngan akak ni” Jawab:”Iye le.. Kalo ada orang tuh suruh+wan putung ni kerana dia yang suruh. Sekarang juga wan bawa kenalkan kat kak. Tapi masalahnya takde la.. kekkeke”

Dalam Hati -“Heran sangat ke aku potong rambut?”

“eih cam budak sekolah menangah la”… Siot jek suara ni. Tapi takpe le. sekurang2nye diorang terhibur ngan perpesional baru aku ni.

“Hidup baru. Aku kena reform balik dirii aku. Takley satu cetakkan jek. Bagi banyak lagi orang konfius.” Muhahahahahahahh

Aku pUn tak Tahu

Posted in Life always Began on August 20, 2003 by duwenk

Ke Mana Menyepi~%%~~~

Dahlama aku tak OL. Agaknya hampir sebulan. InbOx aku penuh. Nak kena delete satu satu.. Wahhh.. penat siot. Dah la time ni pun aku budjet just 3O Minute. Nak sempat ke tak. Sambil-sambil drop sikit sebanyak dalam weblog ni. Kawan-kawan dah mengeluh lama tak update. Dah tak ada orang nak jenguk.

Aku serba salah. Banyak sangat kerja sejak kebelakangan ni. Sana-sini kena kontrol. Akhir-akhir ni plak kena aktif buat Buletin untuk gengsi ISEKIkatan Setia Kawan Cairo. Dalam bulan ni saja kena berkerah utk dua edisi. Pertama Ogos dan akan Edisi Mega :Kemerdekaan.

Dalam waktu ni juga, x-housemate aku minta kebenaran buat kenduri kawin di rumah aku.. Penat.. Takpe la.. Siapa lagi kalau kita tak anggap kawan itu adik-beradik kat sini. Dan lusa best-friend aku nak balik Malaysia. Terkejut berut buat keputusan dalam masa seminggu. Hilang seminggu.. timbul2 jek cakap nak balik Malaysia. Nampak gaya kena tukar planing baru plak la.

Time cam ni la ingat kawan2 lama. Tapi diorang semua dah balik. Dah gred. Aku je blom. Result plak.. ermm Alhamdulillah.. Berkat doa-doa kawan2 la bley aku bersyukur sebegini..

Dah nak balik. Esok kena prepare buku-buku nak kirim kepada kawan aku tu. Entah bila plak dia nak datang sini. Katanya perkara penting nak balik.. KAHWIN gak.. hahaha… “Nko plak bila?” ramai gak yang bertanya. Malas nak pikir. Ushar-ushar balik aku ni.. lakhai.. sapa la aku ni.. kekekk

Paichowan Cairo