buuuu layan

Sudah basi la

Sejak aku dah lama tak singgah CyberCafe ni, rasa otak aku pun kurang khayal dengan perkembangan semasa. Hari-hari hidup di rumah. Bangun tido, makan, melabur dan kembali tidur. Hanya beberapa hari kebelakangan ini, ada juga sibuk-sibuk dengan buku-buku mentah dari hiburan kuliah aku di sini.

Time aku taip ni, lebih kurang 2 hari aku ada 1st paper untuk dihadapi. Fiqh Perbandingan Mazhab, versi Kes-Kes Jenayah. Hahahha.. Apa yang dapat dah, tinggal 2 hari lagi.. Bertawakkal jek la.. Otak ni dah habis pusing sana sini, nak keluar ruangan atmosfera pun tak boleh. Sejuk sangat kut, takut beku plak point-point yang disusun tu.

Sejak kebelakangan ni, hidup di sini agak sunyi banyak (bukan sket). Kalau dulu, teman-teman yang boleh berfoya bersama, riuh rendah bersama, kucar-kacir bersama sudah pulang dan sudah berumah tangga. Agaknya aku dan beberapa kerat lagi yang tinggal di alam bujang ni. Entah bila, dan esok lusa belum tentu takdir yang meletakkan aku seperti mereka. Terlebih dahulu selesaikan dari peringkat kawan2 dulu. (pusing kan ayat ni)

Sebenarnya aku tak tahu nak entry apa dalam ni. Kini aku bergerak mengikut suara jari, bukan berpaksikan suara hati yang sentiasa lentur dalam mainan duniawi. Tapi, lentur ini masih bergarapkan dengan kuasa-kuasa seorang manusia yang normal. Itulah harap aku. Tiada selebihnya melainkan KUASA dariNYA.

Semoga Allah sentiasa memberi kesuccesan dalam setiap langkah-langkah mereka yang tulus dan segar perentasannya. Dan Selamat Menjalani IMtihan buat seluruh Mahasiswa /wi al-Azhar.

Cairo,

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: