"Kejiwaan Part-2"

Sebelah mana sebenarnya nak memihak? Melayan perasaan atau sentiasa degil untuk tunduk dengan perasaan. Adalah perasaan, perasan dan kejiwaan memainkan peranan penting dalam harian manusia. Kerana sifat tersebut akan meraih hidup seseorang dalam suka-duka, masam manis, sedap busuk hidup manusia.

Itu teori aku saja. Mana taknya, bukan mudah nak pengaruhkan jari-jari ini supaya taip menurut formal kejiwaan. Sebab, hati dan akal manusia tetap mempunyai efektif yang berbeza. Aku dengan gaya caraku dan kamu berkuasa mengetahui diri sendiri.

Berbicara tentang kejiwaan ni,.. Ada la sorang budak tu!! Hem.. Bleh tahan gak. Kekadang tu curi2 Feeling gak ngan dia. Wakakkakak. Comey la hooooohhhhhhh!! Cute n Kecik mOlek tuannya. HahahahHHAHhahah. Bila rasa terberontak, rasa berani la plak nak gi borak lama-lama ngan dia. Tapi, bila berkeras tak pergi,..ada la suara;“Ala Ego la tu… Taknak tunjuk yang dia tu Jiwang!! Rockkkk Kunun” atleast..“ala.. feel sorg-2 orait gak… Muahhahahah

Memang ayat ni bangsat sangat kalau dengar. “Chezz!! Rock memang Jiwang. Cuma style jek Rock!!. Hahhah.. Tu la agaknya yang boleh Backing Manusia ROck yang inginkan Feeling pada seseorang. Tapi GNR ganaz.. Siap Logo Pistol N Bunga lagi. Bukti tuuu.. Bukti.. Kiranya Jiwang gaklaaa.. hahhahah

Cerita pasal budak tu. Dia tu selalu bersendiri.“ni mesti kes selalu follow-up tentang harian dia.” Hahahah.. Hem.. Pernah la 2/3 kali borak ngan dia. Takdak apa yang menarik sangat time aku borak. Sebab tak mao pancing perasaan dia. Agaknya la..Hahhahah.

Bila tengok je dia. Hati selalu memuji..“Isyk,.Cantiknya dia”.. “Lembut budi bahasa+penampilan+rupa+bla bla bla…”. Macam-macam la Jiwa ni akan memuji pasal dia. Tapi,.. Hakikatnya Hanya Pujian,.. Tiada yang lebih.. Lebih sampai nak kena dan pergi dan usaha Tackle dia.. Tak sampai hati aku.. Tak layak rasanya.

Ala,.. Tak kisah pun. Jiwa plak suka menduga. “Dia dah berpunya? Siapakah lelaki yang dia sedang bercakap tu? Huhuhu… tanda tanya…..Apa nak kisah sangat. Nak Tangkap Cintan. Aduzzz.. Rumit la plak nak hadap nanti. Tak alone la. Dah couple takleh berfoya-foya dah.. Hhahahahah

Kejiwaan macam mana sebenar ni?? ahhah.. “Manyak busuk punya olang la”.. Sebab kejiwaan manusia juga punya dua bahagian.. Pertama; Jiwa yang sentiasa dekat denganNYA dan inginkan Jiwa bebasnya dalam hidup. Kedua Jiwa yang sentiasa bertambah Karatnya dengan perhiasan dunia.

Namun, Kejiwaan adalah aset penting bagi tumbesaran imaginasi dan kritis hidup manusia. Akan tetapi Kejiwaan tetap akan jadi sia-sia jika kita tidak pandai mengkontrolkan nya..

Selamat Berjiwa.. Wkakakkakakakak

Advertisements

One Response to “"Kejiwaan Part-2"”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s