"Egypt+Sinai+Israel"

Kohkohkoh!! Psycholism Style time gelak. Aku masih ingat kalau masuk jek weblog bebebudak Psycholism.. Mesti simbol gelak !!kohkohkohkoh!!!. Hahhah.. cam Ayam tersemblit Muahhahah. Btw: Bukan pasal tu aku nak cerita…. Keznya banyak asalnya..

Bermula dari daerah Cairo, sampai ke benua Israel: Tadi ada bincang-bicang cam Master Thinking bukan Master Mind untuk buat satu planing nak Travel ke sempadan Israel. Memang la, dalam Pasport kita orang Malaysia tak boleh masuk Israel. Tapi orait jek, kalau dah besar kepala nak langgar undang-undang Malaysia. Hahhahah…

Selalunya, bila tiba musim cuti; 2/3 kerat Geng Kepala Masam mungkin ada planing dah di cop dalam kamus liburan ni. Tapi, Tahun ini, nampaknya ide or Plan untuk berlibur hanya diam dan seolah dah tak berprestij traveler. Termasuk aku dan memba sorang tuh; bCoz sorang duh dah ke Europ.

Rasanya sementara aku belum balik Malaysia, kami mesti ada satu perancangan yang rapi bagi menggugatkan kestabilan experience kami. Justeru; walaupun dalam Top-Thingking semalam telah memberikan natijah seperti kawasan-kawasan yang pernah diredahi. Namun, kami tahu apa yang menarik perhatian kami semua. Segalanya mistik dan penuh keghairahan memancing minat-minat Keindahan dan Kesenantiasaan dalam cuture hidup Arab Badwi.

Daerah yang dilingkungi 3 Pelusuk Negara. Bukan di Pantaian Medeterian, Pasifik atau Selat Melaka; Bahkan di semaian suara-suara Angin dan riuh burung-burung di Waktu petang. Lebih amat menantikan matahari Naik-tenggelam di hujung Lautan Merah. RedSea gelarnya.

Melirik mata ke Kanan; Dua mata ini akan melihat sayup-sayup Tanah Suci Mekkah Arab Saudi. Kalau di tenung benar-benar, walaupun terkemut-kemut mata dengan halangan Kabus; Mata akan mengecam kearah luruh pandangan:”Itulah tanah Jordan.”

Dan kalau benar hati ini murka dengan sifat-sifat Zionis. Sudah pasti tidak akan mencium matanya ke pinggir Kiri. Kerana pihak di Kiri pinggiran Lautan Merah adalah Tanah Pengganas atau gemar dengan Da Real Terorisme in da World bahawa Israel.

Itu baru gambaran suasana yang bleh aku imaginasikan.. Nak lebih lagi kena meh sendiri la. But satu pengetahuan Religion-Histori; Destinasi yang digambarkan ini di namakan Sinai, juga keistimewaan yang terkenal Jabal Musa -tempat Munajat Nabi Musa kepada Allah. Dan kawasan kesesatan kaum-kaum Musa yang murka dan ingkar dengan Seruan-NYA.

Ah… nanti aku sambung la.. panjang la plak!!!

2 Responses to “"Egypt+Sinai+Israel"”

  1. Anonymous Says:

    Very nice site! »

  2. Anonymous Says:

    What a great site film editing classes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: