Merdeka Merdeka Merdeka!!!

** Actualli.. Perbualan neh terjadi mlm sebelum Merdeka.. Dah takada nak entri apa.. aku buh jahh.. Bukan utk menilai mana negetif or positif.. just untuk fikirkan mana sebenarnya nak letakkan status kita sebagai Warga Malaysia dan posisi kita untuk Negara**



——————————————————————-





damghah: akom

******:: ws

damghah: sihak ko?

******: sihat jer

damghah: hemm.. kat mane hoh??

******: cc, seremban

damghah: huhuhhu.. ko balik bila ma???

******: aku balik 14 hb haritu

damghah: mmg nko stay kat seremban heh?? seremban kt mane hah?

******: kat ampangan

damghah: hemm.. tak tahu.. wakkakaka

damghah: merdeka neh tak turun KL koh??

******: takmoh ..byk maksiat

damghah: huhuhu…ala.. bukan turun kat kawasan Merdeka tuh.. huhuh.. mane2 pun ada maksiat..

damghah: lam diri kita pun ada.. huhhhuhu..Syadid la plak…..

******: mmg la… syadid tak syadid ape mendenye

******:: Allah kate jauhi maksiat .aku buat ajee

damghah: hahahah bagus la..

******: tentu2 turun Kl mmg org bermaksiat besar besaran kang

******: bukan aku tatau

damghah: sbb datng utk mende maksiat.. terjadi maksiat..

******: aku bukannye baik dr dulu …haha

damghah: hemmm… sian org lain..

******:: jgn jad bute laa wan oi!!!… hehe

damghah: aduhaii..

******: ko mmg duduk dlm dunia org baik2

damghah: dah kalo nko lepak kat tmpt maksiat.. jadi maksiat la..

******: aku penah jd budak nakal mcm2 tu

******: haha

damghah: ape la.. nko pun satu..

******: yela malam2 merdeka ni..tpt2bes lepak jd tpt org bersukeria

damghah: kerana nila setitik nko nak hukumkan sume

******: ahaks

******:aku ta hukumkan

damghah: hemmm..

******: aku ckp ape yg general budak2 msia buat

damghah: hemm..

******:: aku penah nakal

damghah: hemm..

******: akuta la ape budak nakal ape budak jahat buat

damghah: hahahhah

damghah: mmg la..

******: tataula cam kau

damghah: soal nakal jahat ape ke..

******: skola agmae dr dulu

damghah: simpan jah la..

******: maybe tak enah nampak kot budak2 jahat ni camne



damghah: tak perlu kerana kita nak hukum sume..aku cakap tadi pun .. coz mlm neh ada baca puisi..

damghah: lakhaii..

******: bace puisi keranamu Msia?

damghah: geng2 muda+veteran ada lam nehh,,

******: takmoh aa

damghah: wakkakakak

damghah: tema bebas..

******: kite kat dunia ni idup keranaMu Allah

******: kekekeke



damghah: tuh la susah. huhuuhu… abiz kalo Islam tak anjurkan madinah..

damghah: camneh kita nak bangga ngan negara sendiri??

damghah: hatta tak 100% jalankan Islam..tetap tanah kita.. tetap perlu berbangga,. tetap perlu JIHAD jika ada kekecauan

******: ahaha

******: well aku tanak bangge pd negara aku

damghah: bukan buta kerana Islam kita gadaikan anak bini bangsa dan bla bla bla

******: pade aku..negara aku adalah islam

damghah: hemm..

******: tanahair aku pon islam

damghah: hemm..

******: kalau islam tu ade kat zimbabwe aku sudi jd rakyat zimbabwe

******: hehe

damghah: hahahhah …adushh..

******: sorila

******: ko dan aku..matlamat berbeza kot

damghah: hukum berdasarkan dalil zon akan jadi macam2…perlu lebih kreatif la..

damghah: huhuh

******: sape suh berhukum

******: tu aku nye prinsip

damghah: matlamat muslimin tetap sama..

damghah: cuma cara lain2

******: tp takde lak aku kate aku tak sayang femily aku

******: tak sayang negara aku

******: yg salah tetap saah

damghah: hemmm.. salah?? apa yg salah kat sini??

******: ye la kalau dah ade mende salah

******: ehehe

******: tak jalankan hukum islam kan salah

damghah: lam hal neh??

******: tp tade la sampai aku nak gi bom parlimen ke kabinet nun

damghah: means.. salah camne nko cakapkan??

******: ape2 la

damghah: aduhai.. cite la..

******: aku ade mende petronas suruh isi ni

damghah: aku pun nak tahu ..aku bukan bertekak neh.. aku cuma nak tahu camne nko paham

damghah: lakhai..hemm

******: mmg la tak betekak

damghah: ye la..so… cite la..

******: aku tgh pikir mend lain dlm kepale aku ni

******: nanti2 buleh tak

damghah: salah cam ne??

damghah: hemm..ok..

******: ni aku kene isi questionaire petronas suruh isi la sayang oi



damghah: okeh la.btw..

damghah: bagus la ada prinsip..cuma.. Islam ajarkan YAssir dalam segala hal..

******: sori aa ek

damghah: jgn SYADID

******: aku tak terlalu syadid

damghah: meanz… hukum zonnni tetap kena ada hikmahnya

******: yg syadid gile2 ni org alim2 aje kekekeke

damghah: aku tak kata terlalu syadid

damghah: SYADID jah..hahahha

******: aku syadid?

******: wahahahaha

damghah: hahhahah

******: ko ta eknal aku lagik la sayang

******: hehehe

damghah: tuh la…

******: nanti2 la kite bekenalan har lain ek

damghah: aku hukum nko sbb atas pendapat dan ur thinking jah

damghah: tuh jahh..

damghah: utk luaran.. no komen

******: haha



******: kdg2 ape org ckp kat intenet ni org paham lain

******: aku tak pakai sgt la kalau org nak enal org dlm tenet ni

damghah: hahhaha.. iz ok.. jgn amik berat sangat

damghah: aku cakap ngan nko neh… aku rasa cakap ngan ustazah MEsir la plak..

damghah: hahhahah …. geram gak…

damghah: but i know u

******: ustazah mesir?:

******: hahaha

damghah: huhhu

******: lawak lawakkknyerrr



damghah: tuh la..sbb isu2 tuh dulu penah aku bertengkar

******: mungkin prinsip pemikiran aku cam derang kot.tp aku terdidik dgn dunia pelik2

damghah: sampai tema KERANAMU M:SIA pun takleh diterima

damghah: hahhaha

******: so aku tau2la cemane nak bwk diri

damghah: cuma igt jah..

******:: tp prinsip keranamu msia tu mmg takleh terime laa

damghah: sume org lain bezanya..

******:: kite hidup kerana Allah dude

damghah: kalo kita pelik..

******: hehe

damghah: org lain pun lagi pelikk

******: hehe

******: islam itu dagang

damghah: hehhehe

******:: mmg sentiase pelik la nanti

damghah: betul la..

******: abihtu

damghah: sbb wasaya u’du ghariban

damghah: itu jahh

******: ape nak peliknye sbb aku tak setuju konsep keranamu msia

damghah: cuma pelik tuh macam2

******: pade aku itu membawa kepade syirik

******: ehehehe

damghah: pelik yg HUDA ..dan Pelik yg DHallal

damghah
: tuh jah



damghah: membawa kepada Syirik???

******: menjadikan mesia lak mcm Ilah

******: ekekek

******: yela

damghah: hahhahahah

damghah: tuh la..

******: kite hidup kite buat mende2 sume dm hidup ni kerana Allah

damghah: Wataniah camne lak??

******: haha

damghah: ISlam suh??

******: watan aku islam

damghah: wataniah means petriotik

******: hehee

******: lom sampa level watan lagik

******: kekeke

damghah: wataniah means.. patriotik dengan negara

******: haha…negara aku adelaa islam yang oi

damghah: hah??

******: skang ni tkuju lagik

damghah: ye la…

******: tak ujud

damghah: ok ok2

damghah: aku tak mau tekan la..

damghah: cuma…

******: tp ta maksud ku akan jual lak info2 rahsia mesia kat org luar

damghah: sblm nko nk hukum menda tuh syirik..

******:: hehe

damghah: aku rasa tak relevan lagi

******: ade syirik yg tak sampai kepada syirik

damghah: hah>??

******: susah mau cite la

******: hahaa

damghah: oOoOo

******: nanti2 la

damghah: means syirik kecik besar ehh??

damghah: hemmm…

******: ade hadith ke ape ntah

damghah: ada,.. ada

******: yg org syirik bkan sbb sembah berhala

******: tp kerana ..

damghah: a’a

******: aa lpe

******: heheh

******: weh dah aa

damghah: ape2 la..

damghah: okeshh..

******: aku teganggu tulis questionnaire

******: ahhaa….meraban aku jawab ni

******: aku kene jwb online ni

damghah: ok

damghah: wat keje tuh

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: