"Time un-Kontroling"

Tak sikit. Banyak. Tapi susah nak susun semua tuh. Sedangkan waktu ini, ada pelbagai jenis batu yang tertindan di atas kulit kepala. Satu demi satu tak juga dikenal pasti. Hujung gusi kanan rasa berat. Kesan sakit gigi kelmarin. Mata juga layu seolah tak cukup tidur. Baru saje jam 3 petang bangun. Kerna semalam sibuk dalam 3 kerja; ambil barang yang ditempah, rangka untuk buletin bulan April, dan Naruto. Hahhh.. Pengaruh juga!

Time ni juga, ada simptom yang mempengaruhi darah-darah tubuh. Jadi lemah. Tak bermaya. Lentok jee.. Huhh.. Hari ini, detik ini dan tika ini. “selsema la siak!!”. Mungkin keyBoard ni pun terkena virus-virus flu ni.. Hahhaha

Hemm.. Tak mungkin hari ini aku akan menulis dengan serius. Sebab.. Sebab.. Yela.. tak sihat mane. Kalau serius sangat,.. Orang tak akan paham plak.. Hah.. cam cikSalinakata: Kerut-kerut dahi membacanya. huhhh.. Kalau utk pengetahuan lanjut.. Rujuk Eksperimental Poros kesusteraan. Maybe tuh alasan saja. Hahhahah

Entah la, camne nak cakap. Kadang-kadang tu penulisan tak perlu formal sangat. Kalau mudah difaham, mudah la org amik tau. Lagi satu, perkara-perkara yang dibangkitkan bukanlah hanya bersifat ‘sambil lalu’ atau ‘copy-paste’ untuk keperluan minda, akan tetapi sepatutnya lebih bersifat abstrak dan kefahaman yang amat dalam di setiap perkara. Maksud; lebih meneliti sehingga ke jahitan terhalus. Hemmm…

Alaa… lagi satu. Ingat-ingat, jurnal ni adalah himpunan pelbagai point untuk curahkan idea. Dan ianya tak tertakluk dengan formality penulisan dan boleh juga dikembangkan pada setiap paradigm penulisan individu. Lebih susah untuk orang macam aku. “kalau nak menulis secara formal, harus mempunyai kosentarasi dan penelitian. Menggunakan banyak masa. Banyak perbandingan. Justeru harus mempunyai kelengkapan.” Jawab:” Aku mana ada PC kat umah. Semuanya On the Spot. Express kat cc jah. Kalau nak, select. Taknak Sudah”. Hhahahahha

Tuh yang susah. Kekadang pikir panjang gak. Kalau bleh satukan tenaga dan buat publication kat sini. Meanz, teruskan agenda penulisan… Huhhh.. ayaa.. da problem is… bla bla blabla… Ni pun kat cc. Tengah carik bahan untuk buletin April. (Ampehss… last minute baru nk serah kat aku. Dah la pc takde). Tapi derang janji nak antar notebuk mlm ni. “lantakla.. kalau nak suh aku wat. Semuanya under control aku. Jangan ada yang jampuk dah”…

Hahhh… Malas ah pk semua tuh. Bila kelengkapanl dah ada, baru susun balik. Apa dan kenapa dan bagaimana dan berapa harus aku manage semua ni. Adusss.. biasa la.. Idup kat sini camni la. Harus banyak berdikari. Dan sememangnya student sini terbentuk dengan ‘dikari’, cuma kerna kekurangan pengalaman, kajian dan macam2 lagi, ‘dikari’ tersebut tak dimengeritikan. Sibuk dengan khayalan alam student yang banyak membius cita-cita dan tamak kuasa. Hahh!!!?

Cairo; Selsema ahhh!! Tensenn

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: