Archive for May, 2009

Final A.F 7 [Akademi Fantasia 7] Cam ShhaaaaaLLLLLLL !!!!

Posted in LiFE, Politic on May 16, 2009 by duwenk

BODOHHHHHHHH!!!!
25 juta.
Ramai kan??
Tuh belum kira penonton kat rumah.
Shhhhhaaaaaaaaaaaaaalll jehh..

RAKYAT MALAYSIA KENA TIPU DOE….

BODOHHHHH!!!

Quote “Aku tade la tgk AF. Tapi tetiba jeh TERtengok. Respon aku hanya ‘Shhhhhhhhhhhhhhaaall”.

Komen tuh tade la pandai sangat.. Tapi memang shallll.. Samada seluruh rakyat Malaysia kena tipu atau kurang pakar profesional atau keprofesionalan derang dah terhimpit dalam ‘kotak’ sendiri. PERASAN GEMPAK???

Program realiti. Program yang sebenarnya bergantung atas surpot para penonton. Duit, topup, undi, topup, fan dan kadang-kadang dijadikan medan dialog di dewan kuliah, kedai kopi, cafe, di jalanan, terutama jadi bahan mulut para media dan penghibur genre ‘komersil’ tanah air. Tapi, jadinya sekarang??? Media tak cukup pakar untuk merealisasikan program tersebut untuk para penonton.. shaaaaaaaaaaallllll, kena tipuu…

Juri????MERAPU doeee!!! Adlin jehh ok.. nampak konsert FINAL kali ni dia tak mesra.. Ayat2 Bisa dia pun seolah kena GAM. Tak berani lebih2 kritik program… Pemilihan lagu, kleografi, musik dan apatah lagi komentar beliau agak save. Hermmm, Memang takleh blah… Tapi yang pasti, juri-juri lain memang tak kuat untuk duduk dikerusi depan tuh untuk FINAL PROGRAM ini.. Adlin perlu digandingkan dengan pengkritik2 hebat yang lain lagi. Tapi tak salahkan mereka. SALAHKAN AGENDA PROGRAM FINAL A.F 7 ni..

Untuk menunding jari, program Final kali ini 100% di bawah idea dan kelolaan PUTERI GUNUNG LEDANG.. Hinsssssssss…. Spoiiilll jehh… Cikgu-Cikgu yang lebih2 mane???? Semua lemas dalam ‘KOTAK SENDIRI’…
Tak membina dunia hiburan kita langsung.

Tapi walau apa pun statement kat atas ini, semua mereka tetap bahagia. Dapat duit sebagai PENGARAH, CIKGU, PENGKRITIK & PENGACARA. Dan rakyat tertipu dengan tayangan2 membina fanatik untuk menyokong. Itu tak salah dan perlu untuk surpot para finalis. Tapi lain jadinya di hari FINAL.. BODOOOOHHHH!!!

btw goodluck la utk semua.. Yang pasti AF7 dah tipu masyarakat Malaysia.. BODOOHHH!!!.. Tak bina langsung pemikiran dan tahap pengurusan program realiti Malaysia.. Sungguh memalukan..

Sekian
Pemerhati Seni Malaya

Advertisements