Final A.F 7 [Akademi Fantasia 7] Cam ShhaaaaaLLLLLLL !!!!

BODOHHHHHHHH!!!!
25 juta.
Ramai kan??
Tuh belum kira penonton kat rumah.
Shhhhhaaaaaaaaaaaaaalll jehh..

RAKYAT MALAYSIA KENA TIPU DOE….

BODOHHHHH!!!

Quote “Aku tade la tgk AF. Tapi tetiba jeh TERtengok. Respon aku hanya ‘Shhhhhhhhhhhhhhaaall”.

Komen tuh tade la pandai sangat.. Tapi memang shallll.. Samada seluruh rakyat Malaysia kena tipu atau kurang pakar profesional atau keprofesionalan derang dah terhimpit dalam ‘kotak’ sendiri. PERASAN GEMPAK???

Program realiti. Program yang sebenarnya bergantung atas surpot para penonton. Duit, topup, undi, topup, fan dan kadang-kadang dijadikan medan dialog di dewan kuliah, kedai kopi, cafe, di jalanan, terutama jadi bahan mulut para media dan penghibur genre ‘komersil’ tanah air. Tapi, jadinya sekarang??? Media tak cukup pakar untuk merealisasikan program tersebut untuk para penonton.. shaaaaaaaaaaallllll, kena tipuu…

Juri????MERAPU doeee!!! Adlin jehh ok.. nampak konsert FINAL kali ni dia tak mesra.. Ayat2 Bisa dia pun seolah kena GAM. Tak berani lebih2 kritik program… Pemilihan lagu, kleografi, musik dan apatah lagi komentar beliau agak save. Hermmm, Memang takleh blah… Tapi yang pasti, juri-juri lain memang tak kuat untuk duduk dikerusi depan tuh untuk FINAL PROGRAM ini.. Adlin perlu digandingkan dengan pengkritik2 hebat yang lain lagi. Tapi tak salahkan mereka. SALAHKAN AGENDA PROGRAM FINAL A.F 7 ni..

Untuk menunding jari, program Final kali ini 100% di bawah idea dan kelolaan PUTERI GUNUNG LEDANG.. Hinsssssssss…. Spoiiilll jehh… Cikgu-Cikgu yang lebih2 mane???? Semua lemas dalam ‘KOTAK SENDIRI’…
Tak membina dunia hiburan kita langsung.

Tapi walau apa pun statement kat atas ini, semua mereka tetap bahagia. Dapat duit sebagai PENGARAH, CIKGU, PENGKRITIK & PENGACARA. Dan rakyat tertipu dengan tayangan2 membina fanatik untuk menyokong. Itu tak salah dan perlu untuk surpot para finalis. Tapi lain jadinya di hari FINAL.. BODOOOOHHHH!!!

btw goodluck la utk semua.. Yang pasti AF7 dah tipu masyarakat Malaysia.. BODOOHHH!!!.. Tak bina langsung pemikiran dan tahap pengurusan program realiti Malaysia.. Sungguh memalukan..

Sekian
Pemerhati Seni Malaya

Advertisements

16 Responses to “Final A.F 7 [Akademi Fantasia 7] Cam ShhaaaaaLLLLLLL !!!!”

  1. MENGUTUK PROGRAM FINAL AKADEMI FANTASIALL 7…

  2. dri dulu ag cam sial….

  3. entry kau lain macam. haha!

  4. hahaha..
    saya tidak tgk..dari awal hingga akhir..

  5. uit, mr duenk anda dijemput melawat blog .::emansipasi::. by parasit mansurah ade lagu dari kami ditujukan utk anda…selamat mendegar:)

  6. hee mcm nk ckp shhh tp sy perempuan eceh 😉 btw best2 patut puteri gunung ledang lh sgt tu tgk ni. sarimah pn buat lwk beragak sket smpai bejuta2 yg dtg tu melampau lah, penduduk msia ni bpe juta je

  7. tenkiu aphids.. syg ah korang… hahhah..

    addy… asal ah masyarakat mesia bodoh cenggitu?? siakk jehh..

    kau mmg ast3.. anti sosiall .. hahhaha

    Ynn.. Mmg la.. povok povok povok.. kita pun leh povok.. hhaha

  8. salam kenal
    u hate gosip?
    huhuhu

  9. ehhhhh..mane ade anti sosiallllllllllllllllllllllllllllll
    hahahahha..
    aku rase AF da mcm merapu..
    pade aku lah kan..
    kang ade peminat tegar AF kejar aku pakai penyapu.. oh no!

  10. tau takpe.. benci af benci gosip benci benci benci ahhh.. hahahha

  11. x pernah tengok af apa lagi nak bazirkan duit.sms depa semuanya ke arah hiburan.org Malaysia suka bazirkan duit utk sms depa..baik bagi kpd yg lebih memerlukan…

  12. program yang tidak ikhlas dan shallow

  13. yo bro…hahaha
    rndu same lu doh…hahaha
    pedulikan jerk AF, indie ag layan…

  14. dah lama tak jumpa…kenapa marah2 ni katak…:-)

  15. mr duwenkkk bila nak update blog!

  16. mr duwenk bila nak update blog!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: